Je gaat op de bank zitten om te ontspannen en te genieten van een overheerlijke snack. Even later kronkelt je kat zich om je benen en ploft neer, bedelend om een hapje van je lekkernij met een lief miauwtje. Hoewel je graag een stukje zou willen delen, zeg je schuldig nee, omdat je weet dat je trek slecht is voor je kat.

Of toch niet?

Niet alleen kan “menselijk voedsel” volkomen veilig zijn voor katten, maar sommige boodschappen kunnen zelfs goed voor ze zijn. Lees in deze blog een aantal voedingsmiddelen, veilig uit een diervoeder analyse, die voor je kat veilig zijn om te eten.

1. Vis

Hoewel je niet wilt dat je katje uit het aquarium eet, kan het voeren van vette vis zoals tonijn of makreel zijn gezichtsvermogen, gewrichten en hersenen helpen.

2. Vlees

Pruimentaart, rundvlees en ander vlees is een natuurlijke optie voor je kleine carnivoor. Gekookt gevogelte is je beste gok. Sla vlees met veel natrium, zoals vleeswaren of ham, over, want te veel zout kan giftig zijn voor katten.

3. Kaas

Het delen van een stukje kaas met je kat is heel goed, omdat het veel calcium en proteïne bevat.

4. Bananen

Niet alleen kinderen hebben baat bij bananen. Ze kunnen ook een gezonde snack zijn voor katten, hoewel ze alleen een speciale traktatie zouden moeten zijn vanwege hun hoge suikergehalte.

5. Bessen

Blauwe bessen en aardbeien bevatten minder suiker en zijn rijk aan antioxidanten. Ze zijn dan ook een goede fruitsoort om met je kat te delen… hoewel waarschijnlijk niet in een taart.

6. Meloen

Veel katten genieten van kleine stukjes cantaloupe, honingdauw of pitloze watermeloen. Bovendien is meloen rijk aan vitamine A en C.

7. Gekookte wortelen

Hoewel katten, in tegenstelling tot mensen, geen groenten nodig hebben in hun dieet, kunnen ze een veilige en gezonde traktatie zijn. Je kat kan gekookte wortels eten, maar vermijd rauwe wortels omdat ze verstikkingsgevaar kunnen opleveren.

8. Spinazie

Als je je kat ooit aan gras hebt zien knabbelen, dan weet je dat kittens van bladgroenten houden. Spinazie bevat veel vitaminen, hoewel het beter niet gegeven kan worden aan katten met nier- of urinewegproblemen.

Al deze voedingsmiddelen moeten natuurlijk af en toe worden gegeven als onderdeel van een evenwichtige voeding. Bespreek met je dierenarts wat de beste voeding is om je kat dagelijks te geven of als je zich zorgen maakt over wat je kat wel of niet zou moeten eten.

Pin It on Pinterest