4 tips voor het verhuizen met je kat

Geplaatst op

Wanneer je gaat verhuizen naar een nieuw huis wil je natuurlijk dat je kat met je meegaat. Dit kan, maar het hele verhuisproces en het wennen in een nieuw huis kan voor een kat zorgen voor stress. Om het zo fijn mogelijk te maken voor je kat raden we je aan de volgende tips mee te nemen. 

Zorg ervoor dat je kat gechipt is

We nemen graag het zekere voor het onzekere. Zorg ervoor dat je kat is gechipt, dit kan je laten doen bij bijvoorbeeld bij een dierenkliniek in Utrecht, Dierenkliniek PETcomfort. Mocht je kat op wat voor manier dan ook weglopen dan weet de vinder van wie de kat is. Dan is het uiteraard wel belangrijk om niet alleen je kat te chippen, maar de chip zelf ook te registreren op je naam. Je kunt eenvoudig online de chip registreren. 

Zorg op de dag van de verhuizing dat je kat op een kamer blijft

Zorg ervoor dat je in je oude huis een kamertje hebt waar je kat de dag kan spenderen met brokjes, speeltjes en zijn of haar mandje. Zo krijgt de kat zo min mogelijk hectiek mee, van op en neer lopende mensen en spullen die uit het huis verdwijnen. 

Regel ook in je nieuwe huis een speciale kattenkamer

Wanneer je je kat dan ook eindelijk meeneemt naar het nieuwe huis, raden we ook aan de kat in een kamer te laten wennen. Zo kun je ook dozen en meubels heen en weer tillen of uitpakken zonder dat je kat dat heel erg meekrijgt. Zorg ook hier weer voor de vertrouwde spullen van je kat in de kamer liggen. Ga af en toe naar je kat toe om te kijken hoe het gaat en las knuffel en speelmomenten in. 

Houd je kat een aantal weken binnen

Een kat went het beste aan de nieuwe omgeving als hij of zij een aantal weken binnen blijft. We raden een minimum aantal weken aan van 4 weken.

Over ons

Het is onze missie om je op de hoogte te houden over de Boskat (en ander katten en hun verzorging).

Contactgegevens

Via info @ boskatblad.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden